Ieder kind moet zich zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen, ook op de buitenschoolse opvang (bso). Soms heeft een kind daarbij extra hulp nodig, omdat ze een andere ontwikkeling doormaken dan leeftijdsgenootjes. Of omdat de begeleiders jouw kind niet altijd de (extra) aandacht kunnen geven die het nodig heeft. De begeleiders van Middin komen naar de bso van jouw kind om te helpen.
Voor wie is hulp op de buitenschoolse opvang?
We helpen kinderen met een beperking, niet-aangeboren hersenletsel of een ontwikkelingsachterstand op hun bso.
Hoe helpen we kinderen op de bso?
Voor kinderen met een beperking is reguliere buitenschoolse opvang (bso) niet altijd haalbaar. Voor kinderen met een achterstand in hun ontwikkeling kan het lastiger zijn om mee te komen met leeftijdsgenoten. De begeleiders van de bso kunnen jouw kind niet altijd de (extra) aandacht geven die het nodig heeft. Wij wel. Onze begeleider komt naar de bso van jouw kind, kijkt mee, helpt jouw kind als het nodig is en geeft advies.
Onze begeleiders komen na de lestijden op school. Zij zorgen voor een goede overgang van school naar de bso. Tijdens vrij spelen en activiteiten op de bso helpt de begeleider jouw kind en geeft persoonlijke aandacht. Onze begeleiders helpen ook met het aanleren van sociale vaardigheden, zoals contact maken met andere kinderen. Daarbij gaan we altijd uit van de mogelijkheden van jouw kind.
Samen met ouders en leerkrachten
Bij onze hulp op de bso komen zorg en onderwijs samen. Onze begeleiders werken volgens de methodiek Handelingsgericht werken. Ze kunnen helpen bij het leren, maar ook bij gedrag of lichamelijke verzorging. Samen met de ouders en de leerkracht bespreken we wat jouw kind nodig heeft en stellen we doelen op. Soms is de begeleiding gericht op het voorkomen van problemen. Soms op het verbeteren van de ontwikkeling, nu en in de toekomst.
Zelfstandig meedoen
Een van de doelen van onze hulp is dat jouw kind (weer) zelfstandig kan meedoen. Daarom is onze begeleiding tijdelijk. Als onze begeleiding stopt, geven we tips en advies. Aan jou, jouw kind en de medewerkers van de bso, zodat jouw kind ook zonder begeleiding een leuke en leerzame tijd kan hebben op de bso.
Wat kost hulp op de bso?
Hulp voor kinderen en jongeren bij Middin wordt betaald vanuit de Jeugdwet (JW), de Wet langdurige zorg (Wlz) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Lees hier meer over de kosten.
Hoe kan ik mijn kind aanmelden voor hulp op de bso?
Denk je dat jouw kind onze hulp op de buitenschoolse opvang nodig heeft? Ouders, verzorgers of buitenschoolse opvangcentra kunnen een kind hiervoor aanmelden. Je mag ons altijd bellen of mailen als je twijfelt of hulp op de bso iets voor jouw kind is. Of wanneer je over iets anders wilt overleggen met ons. We helpen je graag op weg.
Woon je in Den Haag, dan kan Middin je helpen bij een wlz indicatie. Heb je deze niet? Dan meld je je aan via Kracht of rondomJou (afhankelijk van postcodegebied). Hier vind je meer informatie.