Heb je altijd al in een hotel, restaurant of café willen werken? Bij de leerlijn Horeca leer je wat je daarvoor allemaal moet kunnen. Je leert hoe je koffie klaarmaakt, broodjes bereidt en groente snijdt. Maar ook hoe je schoon en veilig kunt werken, zonder dat je last krijgt van bijvoorbeeld je rug. Als je het leuk vindt, kun je ook meer leren over gastvrijheid en werken in de bediening.
Werken in de horeca
Als je werkt in de horeca, sta je midden in het leven. Je hebt in je werk contact met collega's. Maar je komt ook andere mensen tegen, zoals kinderen, volwassenen en ouderen. Met jouw werk zorg je ervoor dat deze mensen, jouw gasten, lekker kunnen eten en drinken. En dat ze een gezellige tijd hebben. Dat voegt waarde toe aan het leven van jouw gasten. En ook aan jouw leven.
Leren terwijl je werkt
Volg je de leerlijn Horeca bij Middin, dan kun je bijvoorbeeld werken op een middelbare school, het Segbroek College. Daar maken we broodjes voor de leerlingen en houden we de kantine schoon. Datzelfde doen we bij DXC, een bedrijf in Rijswijk. We hebben ook werk- en leerlocaties van Middin, waar je het vak kunt leren. Bij de leerlijn Horeca bepaal je je eigen tempo. Je leert vooral in de praktijk, dus terwijl je het werk doet. Je krijgt daarbij alle begeleiding en hulp die je nodig hebt. Leren doen we samen!