header hans

VG

Altijd een passende oplossing

Geen mens is hetzelfde. En geen verstandelijke beperking is hetzelfde. Daarom biedt Middin ondersteuning op maat. Met de cliënt en voor iedereen die voor hem of haar belangrijk is, werken we aan goede oplossingen. Die zijn niet altijd voor de hand liggend, maar we zoeken graag net even verder naar ondersteuning die écht past. Het mooie is dat Middin specialisten heeft voor iedere beperking. Cliënten kunnen dus eigenlijk altijd wel bij ons terecht.

Ambulante ondersteuning

Thuis, op het werk, maar ook tijdens vrijetijdsbesteding als sport of culturele activiteiten. Middin ondersteunt de cliënt daar waar dat nodig is. Ook de ondersteuning van de overige gezinsleden is van groot belang. Hen geven we handvatten om met de beperking om te gaan en om een stabiele omgeving te creëren.

Wonen en logeren

Omdat geen enkele beperking hetzelfde is, vindt Middin het van belang om een grote diversiteit aan woonmogelijkheden te bieden. Zo is er altijd een vorm van ondersteuning die écht past. Van intensieve 24-uurszorg tot zelfstandig wonen met ondersteuning op afroep. En natuurlijk alles wat daar tussenin valt. Voor elk specialisme heeft Middin specifiek geschoolde medewerkers.
Onze 164 locaties zijn verspreid over de regio's Haaglanden, Rijnmond, Delft, Westland, Lansingerland, Nieuwe Waterweg-Noord en de Zuid-Hollandse eilanden. Op een aantal locaties is gelegenheid om gedurende korte of langere tijd te logeren. Dit biedt cliënten afwisseling in het dagelijks leven. En mantelzorgers krijgen de tijd om op adem te komen.

Behandeling

De behandelaars van Middin zijn gespecialiseerd in diagnostiek bij en behandeling van een grote diversiteit cliënten die vaak verschillende, tegelijk voorkomende problemen, klachten en stoornissen hebben. Het team voert behandelingen bij cliënten uit volgens (landelijk) vastgestelde behandelrichtlijnen. Zij maken gebruik van effectief bewezen interventies zoals cognitieve gedragstherapie, probleemoplossende therapie en systeemtherapie. Ook zetten zij specifieke behandelingen in bij bijvoorbeeld trauma, zoals EMDR.
Door goede in- en externe samenwerking zijn zij in staat om gespecialiseerde zorg te verlenen. In multidisciplinaire teams werken zij nauw samen met cliënten, hun familie, andere behandelaars en de begeleiders.

Werk en activiteiten

Een plezierige invulling van de dag én zo veel mogelijk meedoen. Dat is waarop ons programma van werk en activiteiten is gebaseerd. Van dagactiviteiten tot het houden van een betaalde baan. Voor ieder is er wat wils.

  • Dagbesteding
    Binnen onze dagbestedingsactiviteiten is werkelijk van alles mogelijk. Zo hebben we een bakkerij, een theaterwerkplaats, bedrijfsrestaurants, ateliers, werkplaatsen en verschillende winkels. Met elkaar creëren we mogelijkheden, passend bij de wensen en ontwikkeling van de cliënt.
  • Werken met begeleiding
    Een volwaardige werkplek, midden in de samenleving. Dat is het doel van Werken met Begeleiding, waarbinnen cliënten begeleid worden bij hun werk in bedrijven en organisaties. Cliënten van Werken met Begeleiding leren werken op verschillende soorten werkplekken: personeelsrestaurants, een bakkerij, twee productiebedrijven, een kringloopwinkel, een onderhoudsbedrijf, twee woonzorgcentra, tuinbouwbedrijven en de Tweede Kamer.
  • Middin voor Werk
    Middin vindt dat iedereen recht heeft op een plek op de arbeidsmarkt. Middin voor Werk is een door het UWV erkend reïntegratiebedrijf en jobcoach-organisatie. Wij helpen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt met het zoeken en houden van werk. Hierbij gaan we uit van de wensen, toekomstbeelden en mogelijkheden van de cliënt. Samen zoeken we naar passend werk, waarbij we de klik tussen cliënt en werkgever van groot belang vinden. Als die match geslaagd is, ondersteunen wij cliënt en werkgever bij het vormgeven van de baan en alles wat daarbij hoort. De kosten voor de bemiddeling door de jobcoach worden betaald door het UWV-WERKbedrijf.