header nieuws

Zeilschip De Eendracht kiest ruim sop met cliënten Middin

Maandag 4 september genoten ruim 50 cliënten van Middin en zo'n 20 begeleiders van een heerlijk vaartocht met het beroemde zeilschip De Eendracht. Zij waren daartoe uitgenodigd door het Jaski-fonds, een stichting die jongeren, kansarmen, zieken en ouderen de kans wil geven om de zee te ontdekken.

De gasten gingen rond 10.30 aan boord waarna het schip kon uitvaren. De Eendracht is met 60 meter lengte en 13 meter breedte de grootste driemastschoener van Nederland. Het schip voer over de (Nieuwe) Waterweg richting zee en op de terugweg tot aan de Erasmusbrug en langs de SS Rotterdam en de Euromast. Onderweg waren er heerlijke soep, broodjes en lekkere hapjes voor de cliënten. De vrijwilligers aan boord boden diverse activiteiten aan zoals een cursusje knopen leggen, een rondleiding en op de foto in maritiem kostuum. Stefan Rademaker genoot zichtbaar: “Het was een superleuke dag. Ik heb veel bekende gezichten gezien en hele mooie foto’s kunnen maken”. En Peter Dorst (rechts op foto) voegt toe: “Ik had het voor geen goud willen missen. Volgend jaar wil ik wel graag de zee op!”.

Dankbaar
Vrijwilliger Gerard Lutz vaart dit jaar al zo’n 50 dagen mee op de Eendracht: “Het is fantastisch om de cliënten van Middin te zien genieten en te horen dat zij hun gedachten even kunnen verzetten. Dat geeft mij veel voldoening.”

Middin vindt het geweldig dat het Jaskifonds en de vrijwilligers aan boord van De Eendracht dit uitje voor cliënten van Middin mogelijk maakten.
Directeur Ellen van den Bergh overhandigde als dank een ‘nautisch’ pakketje met cadeaus gemaakt door deelnemers van activiteitencentra van Middin aan Ton Rietman, schipper van De Eendracht.

 

Eendrachtkade gr