header nieuws

Locatie Heemburgh bestaat tien jaar

Het is alweer tien jaar geleden dat woonlocatie en trefpunt Heemburgh werd geopend. De nieuwbouw van de wijk Oosterheem in Zoetermeer was toen pas net klaar. Sindsdien hebben de begeleiders samen met de cliënten een mooi bestaan opgebouwd. Daar zijn ze trots op en dit verdient een feestje!

Op 1 juli 2017 organiseerde het trefpunt daarom een groot feest voor bewoners en hun verwanten, begeleiders en vrijwilligers om hun tienjarig bestaan te vieren. Met gebakjes, DJ's, lekkere hapjes en een gastkokkin die heerlijke Turkse pizza's bakte, werd het een mooie middag en avond. Met als kers op de taart een financiële gift van Alhra Glas. Alhra Glas draagt Heemburgh een warm hart toe en wil de bewoners graag extra in het zonnetje zetten.

Heemburgh Jubileumfeest Heemburgh Jubileumfeest

Eén van de feestgangers is cliënt Jan Mijnheer, die nu precies tien jaar bij Heemburgh woont. Jan is 54 jaar en sinds zijn geboorte spastisch. Dit maakt dat hij moeizaam spreekt en zijn handen niet kan gebruiken. Toch is Jan een vrolijke en tevreden man. “Ik vind het hier geweldig! Ik ben hier vrij, kan doen wat ik wil.” Hoe technologie daarin een belangrijke rol speelt, laat Jan zelf zien op Middin in beeld.

Jan Portret kl

De locatie Heemburgh ligt in de Zoetermeerse wijk Oosterheem. Heemburgh heeft 36 appartementen voor mensen met een meervoudige beperking, een verstandelijke beperking of niet-aangeboren hersenletsel.