header nieuws

Wervingsdag Middin voor herhaling vatbaar

Vrijdag 12 mei organiseerde Middin voor het eerst een wervingsdag. Het doel was om begeleiders niveau 3 en 4 te werven voor locatie Binnenklingen om cliënten met een matige tot ernstige verstandelijke beperking te ondersteunen.

Na de oproep werden uit het grote aantal sollicitanten 21 kandidaten geselecteerd en uitgenodigd om de sfeer op deze locatie te proeven. Naast een individueel sollicitatiegesprek, kregen de deelnemers een rondleiding en was er een informatiemarkt. Vooral de Workshop 'Sterk in je werk' werd erg op prijs gesteld. "Het was heel leerzaam en spannend. Ik heb veel nieuwe informatie gekregen", aldus een van de deelnemers.
Dat deze manier van werven door de kandidaten erg werd gewaardeerd bleek ook uit een van de reacties: "Aanrader, je kunt meteen kennis maken met de cliënten en de medewerkers".

Nieuwe collega's

Ook de organisatoren en uitvoerenden (cliënten, begeleiders, trainers en zorgmanagers) van de wervingsdag zijn heel tevreden over het resultaat. Zorgmanager Claudia Groot: "Ik heb zeven kandidaten gesproken en had met hen een mooi gesprek. Dat was bijzonder en inspirerend! Ik voel mij een bevoorrecht mens. En ik hoop op veel nieuwe leuke collega's". Jenny Hoogland: "We zijn in staat geweest om de mooie dingen die er op Binnenklingen gebeuren onder de aandacht te brengen bij een groep enthousiaste en energieke jonge mensen."
Van de 21 kandidaten blijven er 18 over die zullen worden voorgedragen om een vervolggesprek te voeren bij Binnenklingen en diverse locaties binnen de regio Den Haag 2. Er is daarbij gekeken naar de individuele kwaliteiten van de sollicitanten om de juiste match met de juiste locatie te maken.