header nieuws

Ervaringen en kennis delen rondom verstandelijke beperking en dementie

Middin organiseert 'Dementietafel'
Op 29 oktober van 19.00 tot 21.30 uur organiseren Middin en het platform VG in Den Haag voor de eerste maal de 'Dementietafel'. Deze bijeenkomst is bedoeld voor familieleden, verwanten of hulpverleners van mensen met een verstandelijk beperking die dementie hebben of eerste verschijnselen vertonen. De Dementietafel stelt hen in de gelegenheid om ervaringen en kennis uit te wisselen, bijvoorbeeld over mogelijke vragen rond zorg en ondersteuning.

Deze uitwisseling vindt zowel tussen verwanten onderling plaats als met professionals. Uiteindelijk wil de Dementietafel ervoor zorgen dat de zorg en ondersteuning verbetert en daarmee de kwaliteit van leven voor mensen met een verstandelijke beperking en dementie.

Aanmelden
De eerste Dementietafel in Den Haag vindt plaats in het trefpunt 'Drentheplantsoen', Drentheplantsoen 95 in Den Haag. Wilt u zich aanmelden of wenst u meer informatie? Wend u zich dan s.v.p. tot Carla Hoek van Middin. (tel: 070 3723306. E-mail: c.hoek@middin.nl).

Over het initiatief
Het project 'Dementietafel: delen en verbeteren' is een initiatief van Platform VG, de koepelorganisatie van verenigingen voor (ouders en familie van) mensen met een verstandelijke beperking. Het platform wil in iedere provincie een Dementietafel opzetten. Mensen die daar behoefte aan hebben, kunnen elkaar met regelmaat ontmoeten in hun eigen omgeving. Met deze 'Dementietafel' wil de initiatiefnemer beter aansluiten op de behoeften van het netwerk van mensen met een verstandelijke beperking dan andere soortgelijke initiatieven, zoals het Alzheimer-café.
Het project wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds Verstandelijk Gehandicapten, Rabobank Foundation, SPZ en VGN.