doedurfleefBeter leven doe je samen

Cliënten leveren samen met hun begeleider van Middin bijzondere inspanningen om hun leven vorm te geven volgens eigen wensen en mogelijkheden, midden in de samenleving.

Chantal

Chantal heeft niet-aangeboren hersenletsel, daardoor moet ze haar leven helemaal opnieuw opbouwen. Dat lukt haar goed, ze is dan ook een echte doorzetter. Zo doet ze sinds kort vrijwilligerswerk op een kinderdagverblijf. Haar begeleidster Aletta is haar steun in de rug.

Beter leven doe je samen

Dat is de titel van onze campagne waarin wij u willen laten zien wie Middin is en waar we voor staan. U maakt kennis met een aantal van onze cliënten, binnen onze diverse doelgroepen. Op deze pagina stellen wij u graag voor aan Chantal (39). Neem een kijkje in haar leven.

chantal1

Geheugensteuntje

“Het liefst wil ik mijn oude leven terug,” zegt Chantal. Maar dat zal een droom blijven, dat weet ze zelf heel goed. Ze loopt moeilijk en haar geheugen is aangetast, waardoor ze het soms lastig vindt om afspraken te onthouden. Chantal woont daarom in Nesselande, een locatie van Middin in Rotterdam. Ze heeft daar haar eigen gezellige appartement en als ze begeleiding nodig heeft, is die 24 uur per dag beschikbaar. Aletta komt regelmatig even langs om te kijken hoe het gaat of om haar eraan te herinneren dat ze haar medicijnen moet innemen. “Soms praten we gewoon wat, soms vullen we samen officiële papieren in, en soms ben ik het geheugensteuntje van Chantal,” vertelt Aletta.

chantal2

Vrijwilligerswerk

Aletta was er ook bij betrokken toen Chantal op zoek ging naar vrijwilligerswerk. “Ik wil toch een bijdrage leveren aan de maatschappij,” zegt Chantal. Ze kon terecht op het kinderdagverblijf aan de overkant bij Nesselande – ideaal omdat ze niet ver hoeft te reizen, en vooral ook omdat ze dol is op kinderen. “Die kleintjes zijn zo onbevangen. Als ze zien dat ik met mijn rollator loop, vragen ze gewoon: ‘Wat loop jij raar, hoe komt dat?’ En als ik daar dan iets over vertel, is het ook gelijk goed.”

chantal3

Wereld groter

Dankzij het vrijwilligerswerk en de ondersteuning van Middin krijgt Chantal haar leven langzaam maar zeker weer op de rails. Ze helpt nu een ochtend in de week op het kinderdagverblijf bij het klaarmaken en uitdelen van de lunch en zorgt samen met de leidster dat het eten aan tafel een beetje ordelijk verloopt. “Mijn wereld wordt er groter door, daarom zou ik dit werk best nog wat willen uitbreiden,” zegt ze.

Praat mee

Met ondersteuning van Middin vond Chantal een nuttige bezigheid op het kinderdagverblijf. Zo lever zij haar bijdrage aan de maatschappij. We lezen graag uw reactie.